2015. szeptember 14., hétfő

Mosolygombóc

Rettentő különböző gyerekeim vannak. A kicsimről kevesebb szó esett eddig. nem fontossági sorrend, csak Pinciről könnyebb. Rajta már kiigazodtam nagyjából. Annussal még mindig mintha barátkoznánk. nem jutott annyi idő kettesben, mint Pincivel annak idején. Ez nem rosszabb, csak másféle. Mint ahogy a két gyerek is teljesen másféle. Annus most éppen egy kis gombóc. egy mosolygós gombóc, tele jókedvvel, mosolygós, kacagós szájjal, abban benne két apró foggal. 



Hangos, ha boldog, hangos, ha elégedetlen, szóval nagyjából egész nap kiabál, nem kicsit, halkan, csakúgy, egyébként, hanem teli torokból. és még viccesnek is gondolja magát. Vicces is, egy darabig, de lassan fél éve csinálja. mikor nyűgös, és egész nap cipelem a kis popsiját, akkor közvetlenül a fülembe. Élmény :) 
De azért néha mond valamit. Mondjuk azt hogy: huhúúúúú! :) Azt nagyon cukin csinálja.



Bútorról bútorra haladva szépen bejárja a lakást, majd megtalál engem - ha eddig nem lettem volna a közelében- belekapaszkodik a lábamba, és két választásom van, vagy ordít ott, még fel nem borul, és akkor tuti ölbe veszem, vagy nem várom ezt meg és ölbe veszem. akkor meg hiába volt a mellőle elmozdulás, úgysem tudom megcsinálni, amiért indultam. De ez a műsor mondjuk pont ismerős. 
És nem csak a hangja nagy, hanem az ereje is, és ennek nincs egészen tudatában. van is belőle konfliktus. Meghúzza Pinci haját. Megcsípi az apáját. Megharapja anyáját. Nem csak szétrombolja Pinci várát, de  a kocka tartó dobozt is darabokra szedi (hogyan??). Dühében olyan messzire hajítja a cumiját, mondjuk a kertben, hogy 2 napig kereshetem. Meg ilyenek
A rettegésem mégis csak a utolsó egyetemi félévemre vonatkozik inkább. Pincivel is jártam, pont ennyi idősen, és nem mondom, hogy könnyű volt, de együttműködött, amennyire egy 9-10-11-12-... hónapostól telt. No de Annus? Le fogja ordítani mindenkinek a fejét ezzel a hangerővel, és tettvággyal, ami neki van. Mi lesz itt?
Pedig olyan kedves, bújós. Selymes a kis feje, és neki még van babaillata. szagolnám egész nap. csak elmászik. A papírvékony kis füle, és a fekete szeme... Imádom mindenestül. De nagyon hangos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...